Ruhi Su Dostlar Korosu İzmir’deydi…

 

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Nisan ayı boyunca pek çok kuruluşla Köy Enstitülerinin 78. kuruluş kutlama etkinlikleri gerçekleştirdi. Son olarak 28 Nisan 2018 tarihinde İzmir’de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte “Kuruluşlarının 78. Yıldönümünde Köy Enstitüleri Aydınlığı” başlıklı bir etkinlik gerçekleşti.

 

Doç.Dr.Nilsen Gökçen, Doç.Dr.Güzel Yücel, Bilsen Başaran’ın konuşmacı olarak katıldığı ve YKKED Genel Başkan yardımcısı Dr.Semiha Günal’ın yönettiği dolu dolu geçen “Kadın ve Köy Enstitüleri” paneli sonunda “Ruhi Su Dostlar Korosu”nun muhteşem konseri izleyicilerle buluştu ve konser, koro ile salondaki 300 kişinin birlikte söylediği “Drama Köprüsü” ile sonlandı. Ruhi Su Dostlar Korosu konser sırasında Düziçi Köy Enstitülü Ali Yüce’nin yazdığı ve Ruhi Su’nun bestelediği “Mürselekli Kadınlar” parçasını“Biz Mürselekli kadınlar / Hep geceleri / Tütün dizerik / Acılarımızı dizerik ipe / Acılarımızı abovv... / Karanlığı dizerik / Karanlığı abovv.. / Kök sökerik, kök / Gündüzlerimizde / Geceleri kömür / Kömür yakarık / Karanlığı yakarık / Karanlığı abovv...” dizeleriyle yorumlarken Ruhi Su’yu saygıyla andık....

 

Anısına saygıyla …

Kısaca YKKED

“Bizler, Cumhuriyetimizin en önemli eğitim projesi olan Köy Enstitüsü çıkışlılarının, kurucularının, çalışanlarının yakınları olarak yan yana gelip.